loading

Auto-Open Oy:n perusti Aaro Heikkerö, jolla oli pitkä kokemus autoalalta ennen siirtymistään yrittäjäksi.

 

Aaro Heikkerö kutsuttiin Oy Garros-Auto Ab:n toimitusjohtajaksi 1.8.1968 lähtien. Oy Garros-Auto Ab:hen hän siirtyi osastopäälliköksi v. 1961. Sitä ennen hän toimi myyntitehtävissä Oy Traktor Ab:ssa vuosina 1953 – 56 ja Auto Hellbergillä vuosina 1956 – 60. Oy Garros-Auto Ab:n apulaisjohtajaksi hänet nimitettiin 1.1.1968.

 

Yrittäjähenkisenä Aaro päätti lopulta perustaa oman yrityksen, monen porvoolaisen hyvin tunteman Oy Porvoon Autosähkö Ab:n vuonna 1969. Yritys keskittyi huoltamaan ja korjaamaan mm. Bosch, CAV ja Lucas -merkkisiä henkilöautojen ja raskaan kaluston sähkölaitteita.

Aaro Heikkerö oli taitava ja ahkera autosähkömies, Aaro ei laskenut työtunteja, vaan asiakkaan aika oli aina arvokkaampaa. Aaro onnistuikin luomaan monia pitkiä asiakassuhteita, joiden varaan saattoi rakentaa tulevaa menestystä. 

 

Opel

 

Lokakuussa 1982 allekirjoitettiin Suomen General Motors Oy:n kanssa piirimyyntisopimus Opel-merkkisten henkilö- ja pakettiautojen myynnistä ja huollosta Itä-Uudellamaalla.


Syksyllä 1997 yrityksen käyttöön saatiin myyntitilat naapuritontilta (Yrittäjänkatu 3). Sinne keskitettiin automyynti, varaosamyynti ja korjaamon työn vastaanotto. Myynnin käytössä oli n.1100 neliömetriä. Tuolloin yrityksen vanha toiminimi myös muutettiin nykyiseen muotoon Auto-Open Oy.

 

Autokaupassa on usein ylä- ja alamäkiä, keskittymällä asiakaspalveluun yhdessä koulutetun ja ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa Opel on kuitenkin pysynyt Porvoossa. Aaro Heikkerö hoiti tätä Opelin merkkiedustusta oman yrityksen toimitusjohtajana kunniakkaasti elämänsä loppuun saakka.

Aaron äkillisen poismenon johdosta 4.5.2018 Aaron pojat siirtyivät jatkamaan yritystä. Veljeksistä nuorempi Henry toimii yrityksen toimitusjohtajana ja vanhempi Peter hallituksen puheenjohtajana. Tavoitteena on, että Auto-Open Oy ja Opel säilyy Porvoossa seuraavallekin sukupolvelle.

 

Siirry ylös